Menu

Hvad er en fødselsdepression?

januar 25, 2014 - Helbred
Fødselsdepression

Den nye tilværelse som forældre der skal være så rar kan for nogle ende med en depression.

Når man bliver forældre så sker der en af de største omvæltninger i ens liv nogen sinde. Sammen med denne nye og uvante situation kan det udløse det man kalder en fødselsdepression.

Ca. 6% af de fødende rammes af en fødselsdepression. Graden af den kan variere lige fra meget lette tilstande hvor behandling er unødvendig til meget kritiske tilstande hvor der er tale om en svær depression. Men det er ikke kun kvinder der rammes – mænd kan også rammes af en depression når en lille ny er kommet til familien.

Man er heldigvis blevet mere obs på fødselsdepression gennem de senere år og derfor bliver flere og flere også diagnosticeret med denne lidelse.

Det typiske symptomer er manglende selvtillid og skyldfølelse, gråd, tristhed, koncentrationsbesvær, søvnforstyrrelser og vægttab. Som du ser er flere af disse symptomer også helt almindelige udfordringer hos nybagte forældre. Den lille sover ikke ordenligt igennem og det rammer hele familiens søvnmønster som fører til hæmning, nedsat appetit og koncentrationsbesvær.

Derfor kan en fødselsdepression nemt skjule sig især hos kvinden.

Hvis du er i tvivl så kan du så skal du for gud skyld sprøge din sundhedsplejerske til råds. Sundhedsplejersken kan nemt spotte om der er noget galt, og hun vil kunne henvise dig til en behandling for fødselsdepression.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *