Menu

Hvad er en vedligeholdelsesplan?

juli 12, 2019 - Diverse
Hvad er en vedligeholdelsesplan?

En drift- og vedligeholdelsesplan er en rapport, som afdækker en bolig eller ejendoms tilstand og vedligeholdelsesopgaver. Det er en rapport, du som boligejer kan vælge at få lavet for at undgå store og uforudsete udgifter.

Rapporten er med til at give dig et overblik over de opgaver, som du kan forvente, at din bolig eller ejendom kræver at få vedligeholdt indenfor de kommende 10 år.

Hvornår skal der udarbejdes en vedligeholdelsesplan?

Det er valgfrit, om du vælger at få lavet en rapport, som kan afdække din boligs vedligehold og de forventede opgaver indenfor de næste 10 år. Formålet med rapporten minder i store træk om den lovpligtige tilsynsrapport, som skal udarbejdes i forbindelse med salg af en bolig.

Rapporten kan udarbejdes til både private boligejere samt til boligforeninger.

Der er økonomiske grunde til at vælge at få lavet en vedligeholdelsesplan. Det giver dig som boligejer et realistisk billede af, hvilke opgaver der skal udføres de kommende år. Dermed sikrer du dig mod at havne i en situation, hvor din bolig har fået skade som følge af manglende vedligehold. Det vil koste dig mere at få udbedret skader i og omkring boligens bygningsdele fremfor løbende at reparere boligens skavanker.

På lagt sigt kan du spare dig selv for store udgifter ved at få lavet en rapport over de kommende vedligeholdsmæssige opgaver i og omkring din bolig eller ejendom.

Hvad indeholder en vedligeholdelsesplan?

Ligesom en tilstandsrapport indeholder vedligeholdelsesrapporten en oversigt over en boligs fejl og mangler. Den beskriver en lang række bygningsdele hver for sig. Det gælder alt fra sokkel og fundament over facader og vinduer til afløb, elinstallationer og tagbelægning blandt mange flere. Alle beskrivelser sker ud fra et her-og-nu perspektiv.

De mange beskrivelser er med til at give dig mulighed for at kunne planlægge vedligeholdelsesopgaver.

Når du får et indtryk af, hvilke opgaver som er mere presserende end andre, får du mulighed for at prioritere udbedringen af disse.

Hvem udarbejder rapporten?

I takt med at flere private- og erhvervsboligejere får øjnene op for værdien af at få lavet en vedligeholdelsesplan, stiger udbuddet af leverandører.

Prismæssigt kan der være store forskelle på, hvor meget det koster at få rapporten lavet. Det tager tid at gennemgå alle boligens dele.

Når du vil have lavet rapporten, har det afgørende betydning for kvaliteten af den, at du vælger en erfaren byggerådgivervirksomhed til opgaven. Det er vigtigt, at det er erfarne specialister, som foretager analyserne og vurderingen af tilstanden på ejendommen.

Den professionelle erfaring har i denne sammenhæng betydning for, at du kan stole på beskrivelserne i den færdige rapport.

Når du vælger en erfaren byggerådgivervirksomhed, kan du være sikker på, at du får udarbejdet den mest pålidelige rapport, som du kan vedligeholde din bolig i forhold til.

Når du vil have kendskab til prisen på forhånd, er det en god idé at vælge de leverandører, som giver dig mulighed for at kontakte dem på forhånd for at få et gratis og uforpligtende tilbud. Dette kan give dig et indtryk af prisen samt niveauet af ekspertise.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *