Menu

Hvad er meditation?

april 18, 2013 - Erhverv
Meditation til ledere

Meditation er et velkendt afstressningsredskab til ledere.
Foto: RelaxingMusic

Meditation er en teknik til at opnå indre ro, og den har været kendt i flere tusinde år. I adskillige hundrede år har meditation været forbundet med mystik og religion, og den har primært haft udbredelse og anvendelse i Østen. I løbet af 1960’erne blev meditation langsomt udbredt til Vesten, hvor den blev opfattet som noget helt specielt og mystisk af de fleste, der ikke kendte til den.

Siden da er der sket meget med opfattelsen af meditation. I dag er det ikke længere en mystificeret, religiøs handling eller ritual, men i stedet ses meditation som en super effektiv metode til at skabe indre ro, harmoni og balance i det menneskelige sind.

Faktisk er meditation så effektiv, at Center for Stress og Trivsel anbefaler meditation som middel til forebyggelse og behandling af både lettere og sværere stresstilfælde. Men også andre virksomheder, som f.eks. Probana, udbyder kurser i meditation til ledere i virksomheder.

Forskningen viser gavnlige virkninger af meditation

Da meditationen kom til vesten, var den både ny, spændende og ukendt. Den blev derfor hurtigt et objekt inden for forskningens verden, som skulle udforskes.

Siden 1970’erne har flere universiteter verden over studeret meditation som teknik. De har undersøgt dens fysiologiske, psykologiske og sociologiske virkninger på mennesket, og resultaterne af de mange undersøgelser viser, at meditation er effektiv i forbindelse med flere forskellige typer af ubalancerede tilstande og stresstilfælde.

Så hvis du er den mindste smule stresset eller bare nysgerrig, så hop ud i det og meld dig til et af de mange kurser i meditation, som der både online, i fitness centrene og andre steder.

En tanke om "Hvad er meditation?"

Mads Ege

Meditation er virkelig godt, jeg elsker det! (-:

Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *