Menu

Kan man se brugeres IP adresser i Google Analytics?

januar 6, 2013 - Teknologi
Google Analytics

Google Analytics kan bruges til at måle trafikke på din hjemmeside.

Så har vi fået et lidt mere teknisk spørgsmål som lyder “Kan man se brugernes IP adresser i Google Analytics?” Først og fremmest skal vi måske lige forklare at Google Analytics er et statistik program, som man kan tilslutte sin hjemmeside.

Spørgsmålet er af så teknisk karakter, at så vi har fået vores Webtuner på banen til at svare på det:

Kort sagt: Nej, du kan ikke se dine besøgendes IP adresser i Google Analytics. Som alternativ kan du f.eks. bruge dit websites server logfiler. Her står der sådanne oplysninger. Men spørgsmålet er også hvad du skal bruge selve IP adressen til. Hvis du bare vil se hvor folk kommer fra, så er der masser af muligheder i Google Analytics, enten ved at sortere på udbyderens navn, eller ved at se på land, region eller by.

Hvis du gerne vil have IP adressen til at komme i kontakt med brugerne, så kan det anbefales at kigge på Google Adwords retargeting. Har kan du vise målrettede annoncer på Googles display netværk, til de brugere som allerede har besøgt din hjemmeside. Dermed kan du trække brugeren tilbage på hjemmesiden, længe efter brugeren har forladt din hjemmeside.

Det kan f.eks. bruges til et konkret tilbud som så kan få ham til at slå til nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *