Menu

Sri Lankas mangfoldige seværdigheder – hvad bør jer se?

juli 13, 2019 - Diverse
Sri Lankas mangfoldige seværdigheder – hvad bør jer se?

Hvad kan du egentlig se og opleve, når du rejser til Sri Lanka? Spørgsmålet er nok nærmere, hvad du ikke kan opleve. Sri Lanka rummer groft sagt det hele. Smukke strande, surfervenlige bølger, frodig natur, dale og bjerge til trekking, et rigt dyreliv og eksplosioner af kulturelle seværdigheder i byerne. Du får her en liste over 10 ting, du bør opleve, når du rejser til Sri Lanka.

1. Sigiriya

Den kæmpemæssige klippe, der er fuld af mystik og eventyr. Klippen er 200 meter høj og er én af Sri Lankas største og mest betydningsfulde seværdigheder. De lokale kalder den ”verdens ottende vidunder”.

2. Ella

De bakkede dale og de høje bjerge i et rigt naturområde er helt afgjort et besøg værd. Her kan du drikke te på 98 acres resort, gå på Nine Archs Bridge og nyde udsigten fra Little Adams Peak.

3. Adams Peak

Når du rejser til Sri Lanka, må og skal du opleve at bestige Adams Peak. Tag afsted om natten og mød toppen med solopgangen i øjnene og et fuldstændigt bjertagende syn.

4. Colombo

Brug en enkelt dag i larmende og hektiske Colombo og tag et smut forbi Pettah markedet – de giver gerne smagsprøver. Besøg også Gangaramaya templet og den røde moske. Begge er udtryk for helt enestående arkitektur.

5. Se en cricket kamp

Sri Lankas mest populære sportsgren er cricket, og de er meget dygtige til det. Tag ind og se en kamp – men sæt god tid af. Det kan tage mange timer.

6. Ayurveda behandlinger

Ayurveda er en naturmedicinsk behandlingsform, som oprindeligt stammer fra Indien. Det er en meget brugt og anerkendt behandlingsform på Sri Lanka, hvor du får skræddersyet et program efter lige netop dit behov. Behandlingen indeholder blandt andet naturmedicin, ayurvedisk massage og særligt tilrettelagt kost.

7. Jaffna

Byen mod nord med en virkelig interessant historie. Byen er udpræget tamilsk og har været et vigtigt sted for tamilsk kunst og litteratur. Jaffna er endnu ikke særligt turistet og bærer fortsat præg af borgerkrigen, der sluttede i 2009.

8. Sri Lankas kyster

Sri Lanka er en lille ø og har dermed enorme og meget smukke kyststrækninger. Sydpå er særligt Hikkaduwa, Unawatuna og Mirissa populære, og på vestsiden er Negombo et godt (om end meget turistet) bud.

På østsiden er det særligt Arugam Bay, Uppuveli Beach og Nilaveli Beach, der betegnes som de allerbedste og de mest smukke. Kysterne er vilde, bølgerne er store og understrømmen kan være heftig. Det er derfor ideelt til surfing, men pas godt på.

9. Dambulla

Der er ikke så meget at se i Dambulla, men huletemplet ”Det Gyldne Tempel” alene kan begrunde en tur dertil – læg eventuelt vejen forbi på tilbagevejen fra Sigiriya. Templet består af 5 stengrotter med utallige buddha-statuer, og udsigten fra området er magisk.

10. Togtur fra Ella til Kandy

Det er en lang tur, men den er hvert eneste minut værd! Magisk og storslået natur, og du falder nemt i snak med de lokale.

Stadig ikke overbevist?

Klik dig ind på www.sri-lanka.dk og læs mere om det smukke land og alle de forskelligartede muligheder, som landet tilbyder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *