Menu

Udfordr dit barn med gåder

oktober 7, 2019 - Børn
Udfordr dit barn med gåder

Hvad enten dit barn er kreativ, tænksom eller elsker at lege udenfor, så vil dit barn helt sikkert også kunne sætte pris på en god gåde. Der findes mange forskellige typer af gåder, som kan underholde dit barn og give jer gode stunder sammen.

En god gåde hjælper også dit barn med både at forbedre sin evne til at tænke logisk og til at genfortælle. Hvad der ofte sker med et barn, som selv er blevet snydt af en gåde, at barnet vil forsøge at gøre det med andre, voksne som børn. Så lad dit barn få en god oplevelse med gåder, så de kan lære af det og hygge sig med det.

Populære gåder til børn

Blandt de mest populære gåder til børn finder du matematiske gåder og sjove gåder. Matematiske gåder indeholder som regel et skjult regnestykke, som både kan være lidt tricky og snyde en. Så pas endelig på med ikke at give barnet en for svær gåde, da barnet gerne skulle få den der gode fornemmelse, når barnet regner gåden ud.

Sjove gåder er en type af jokes, men man skal tænke sig godt om, inden man svarer. Samtidig er svaret som regel rigtig sjovt, da der tit er tale om en form for ordspil. Det hjælper altså også med at udvide dit barns ordforråd ved at lære nye ord. 

Aktive gåder

Hvis du ikke lige kender nogle gode gåder, så kan du sagtens selv finde på dem. Gåder hvor barnet skal være aktivt er også rigtig gode, da barnet både aktiveres fysisk og udfordres på sin evne til at tænke logisk. Du kan for eksempel tegne et skattekort med nogle gåder, hvis svar fører barnet hen til den næste post. Det er perfekt til en fødselsdag, hvor små grupper af børn kan hjælpe hinanden med at løse svære gåder.

Tegne gåder er også rigtig hyggelige for børn. For eksempel hvis du køber et prik-til-prik tegnehæfte kan det være rigtig sjovt for barnet at tegne fra den ene prik til den anden og til sidste få den der aha-oplevelse af endelig at kunne se, hvad motivet forestiller.

Hvis dit barn er lidt ældre kan et sudoku-hæfte eller diverse krydsogtværsopgaver også være god udfordring. Hvis dit barn har tendens til at sige “jeg keder mig” rigtig ofte, så vil du især opleve det som en genial løsning, at man bare kan sætte barnet til at løse gåder.

Hvor finder jeg gåder til børn?

Hvis du gerne vil bruge lidt kvalitetstid med dit barn kan du også finde gåder for børn med svar på nettet. Du får en lang liste af underholdende gåder, som du kan hjælpe barnet med at løse og så kan I få et godt grin bagefter.

Gåder til børn er geniale, fordi børn virkelig underholdes af gåder. Og så kan det virkelig hjælpe barnet med at tænke ud af boksen, når de skal gætte hvordan i alverden man kan få en fisk til at grine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *